mobil_menu_close

Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat

Szép, természetes mosoly – eredeti, ép fogsor

 • Az esztétikai fogászat azzal az igénnyel végzi a kezeléseket (tömések, inlay, onlay, héj, korona, híd), hogy a restauráció minél inkább utánozza a természetes fogak harmonikus esztétikáját, illetve az egyéni hibákat, eltéréseket javítsa, optimalizálja.
 • Dr Horváth a Magyar Esztétikai Fogászati Akadémia alapító tagja, így a Biodental rendelőkben természetes, hogy fogorvosaink minden beavatkozás során az Akadémia magas esztétikai fogászati standardjai alapján járnak el.

Mosolytervezés

Milyen a szép mosoly?

 • A mosolytervezés a fogak illetve a fogsor kialakításának tudatos – a páciens személyes adottságaiból és karakteréből kiinduló – megtervezése, megvalósítása.
 • A szép mosoly megítélése szubjektív, mégis vannak olyan, a világ minden táján érvényes szabályok, összefüggések az egyén karaktere és fogainak jellege között, melyeket felismerve és alkalmazva elérhetjük a legjobb esztétikai eredményt
 • Munkánk során figyelembe vesszük az arc formáját, az ajkak ívét, az íny lefutását és természetesen a fogak egyénre jellemző alakját. Csak ezzel a komplex szemlélettel érhetjük el a tökéletes, harmonikus mosolyt.

A Biodental Horváth Fogászat szakemberei ezzel a komplexitással tisztában vannak, és a munkájuk során megoldandó problémákat ennek megfelelően közelítik meg.
Függetlenül attól, hogy milyen kezelésről is van szó, az említett összefüggések ismerete, az arc karakterének figyelembevétele nélkülözhetetlen az optimális esztétikai eredmény eléréséhez.

  • Az esztétikai fogászat célja olyan végeredmény elérése, mely nem csak funkcionálisan, de esztétikájában is magas fokon áll.
  • Azontúl, hogy a fogorvosok gyakran szinte a semmiből építenek újjá fogakat, a megelőzésen, a szinten tartáson óriási hangsúly van.
  • A szép mosoly, a mindig esztétikus fogazat elővigyázatossággal, áldozatos odafigyeléssel tartható fenn.

De mi is az esztétikai fogászat?

   • Praktikusan ide tartozik minden a gyökérkezeléstől a tömésen át egészen implantációig. Leglátványosabb kezelések alkalmával régi töméseket cserélnek a fogorvosok esztétikus, fehér kompozit tömésekre.
   • Még látványosabb eredménnyel jár hiányos fogak pótlása híddal vagy koronával. Az esztétika jegyében a természethű megoldásokat támogatjuk. Bár elérhető hagyományos fémkerámia fogpótlás, az esetek többségében jobb és mindenképpen szebb megoldást jelent a cirkónium vagy préskerámia fogpótlás alkalmazása. Ezeknek a technológiáknak köszönhetően pótlás nagyon hasonlít majd a természetes foghoz.
   • Az esztétikai fogászat egyik legjellegzetesebb alkalmazási területe a héjak használata. Ez a lencse vékonyságú, finoman kialakított procelán héj tökéletesen természethű, így alkalmas a kisebb mértékű korrekciók, esztétikai változtatások, finomítások kivitelezéséhez.
    Vékonysága okán kevéssé terheli meg a fogakat, és akár évtizedekig megoldás jelenthet. Alkalmazása hátterében nem mindig – bár jelentős mértékben- a hiúság áll, gyakran indokolt a használata. Kisebb rések, formai eltérések, aszimmetriák vagy felszíni elszíneződés okozta esztétikai problémák orvoslására kitűnő megoldás. A végeredmény pedig egy harmonikus, természethű káprázatos mosoly.

Látogasson el tematikus oldalainkra (préskerámia, cirkon fogpótlások) és tudjon meg többet a préskerámia illetve cirkónium fogpótlásokról, az esztétikus és természethű koronákról, hidakról, héjakról illetve betétekről.

Iratkozzon fel információs csomagunkra

Ha megtisztel minket azzal, hogy megadja nevét és e-mail címét, ahová csak értékes információkat küldünk Önnek, akár 9.000 Ft-nyi meglepetésben is része lehet.

Hogyan gondoskodunk egyedülálló módon speciális garanciáinkkal fogainak egészségéről és szépségéről?
tovább+

Rugalmas fizetési lehetőségek Egészségpénztárak

Segíthetünk?
Minden mező kitöltése kötelező!
Elküld